Rouwverwerking met therapie in Arnhem

Omgaan met rouw

Je kunt om heel veel dingen rouwen. De meeste mensen denken bij rouw aan het verlies van een dierbare. Maar je kunt zo veel verliezen dat je dierbaar is of waar je hoop voor koesterde. Je huwelijk, een carrière, de kans op een kind, maar ook bijvoorbeeld als je lichaam je in de steek laat (ziekte of handicap). Allemaal vormen van verlies die je diep in je ziel kunnen raken.

In de klauwen van de rouw

Rouwen is gezond. Het is een natuurlijk proces dat je in staat stelt verlies te verwerken. In de regel kunnen mensen die verlies verwerken er alleen en met naasten vorm aan geven. Maar niet altijd. Soms komt er een kink in de kabel en blijft het rouwproces steken. Als een hobbel waar je maar niet overheen komt.

Meer dan verdriet

Bij rouwen komt een heel scala aan emoties aan je voorbij. Je kunt schrikken van jezelf, bijvoorbeeld van de woede die je voelt of de overweldigende onmacht. Hunkering, verlangen, angst en schuld, ze kunnen je overvallen en in hun greep houden. Daarbij is het een energie vretend proces en heb je te maken met je naaste omgeving. Waarschijnlijk voel je je oververmoeid en prikkelbaar.

Je bent opgesloten in de pijn, afgezonderd van alles en iedereen, zelfs een beetje van jezelf.
De behandeling van Therapie Arnhem is er op gericht het proces van rouw in haar geheel te doorlopen. De pijn van verlies zal nog lang bij je horen, misschien wel altijd. Maar nu kan ik je wel helpen de hobbels te nemen en je weer te verbinden; met jezelf, je omgeving en het leven.

Contact

Zoek je passende hulp bij jouw problemen of wil je advies waar je het beste terecht kan? Bel dan gerust met Psychologen Nederland op 085-4014720.