Therapie Arnhem

Hoofd, hart en handen

Dat zijn de drie ingrediënten waarmee ik werk. Het hoofd; mijn vakkennis en gezonde verstand. Het hart; de liefde voor dit vak én de zachtheid naar mijn cliënten. We doen dit werk omdat we betrokken zijn bij onze cliënten. Handen; omdat die uit de mouwen gaan.

De therapie bestaat uit praten, maar ook uit doen: je krijgt opdrachten, oefeningen, je zult niet vaak een uur lang alleen op een stoel zitten en praten.

Lichaam en geest

Het is mijn overtuiging en ervaring dat een klacht of probleem niet alleen maar in je hoofd zit. Of in je gevoel. Of in je lichaam. Het is een belangrijk onderdeel van bijna elke behandeling: je dichter bij alle aspecten van jezelf te brengen. Te ervaren wat jouw behoeften zijn, in elke situatie. Daar ook naar te handelen en er verantwoordelijkheid voor kunnen nemen.

De oplossing zit in jou

We kunnen je de oplossing niet aandragen. Jij hebt zelf alles in huis, alle talenten en vaardigheden. Je kunt er alleen nu niet bij. Of misschien weet je niet eens dat je ze hebt. Samen vinden we ze, We begeleiden je proces op weg naar jezelf. Dat is trouwens bijna altijd een prachtig traject van groei. Mijn cliënten voelen zich in de regel na de therapie óók een voller, vollediger en rijker mens.

Klik met mij

Het is belangrijk dat we elkaar liggen. Misschien nog wel belangrijker dan welke methode dan ook. We moeten elkaar kunnen vinden, óók als het onderwerp pittig is, ook als het pijnlijk is. Tijdens de eerste afspraak doe jij je verhaal en ik vertel over mijn benadering, over mezelf, wat jij maar wilt weten. Ik help je je probleem zo puntig mogelijk te verwoorden en we stellen doelen.

Inzicht en concreet

De behandeling is gericht op het hier en nu. We behandelen je vragen en/of problemen door te kijken wat je nu voelt, merkt, meemaakt. Daarmee is het werk heel concreet en kunnen we soms heel abstracte thema’s heel direct behandelen.

Veel mensen vinden het lastig om volkomen in het hier en nu te zijn. Vaak begin ik de behandeling dan ook met aandachtsoefeningen. We halen je uit je hoofd. Kijken naar de beelden, gedachten en gevoelens die je hebt en vragen ons af ‘klopt het wel’? Het is een goede manier om inzicht te krijgen en je ontwikkelt vaardigheden waar je nog veel aan zult hebben.

Therapie Arnhem: verschillende klachten en therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Therapie Arnhem. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik één van de volgende links:

Contact

Zoek je passende hulp bij jouw problemen of wil je advies waar je het beste terecht kan? Bel dan gerust met Psychologen Nederland op 085-4014720.