Depressie therapie in Arnhem

Hoe herken je een depressie?

Je herkent een depressie aan dat je leeg en down voelt, het lukt even allemaal niet. Het is natuurlijk heel moeilijk om te weten over jezelf of je een depressie hebt want je hebt ook wel eens gewoon slechte dagen want dit heeft iedereen. Je denkt dat dit erbij hoort maar weet ook diep van binnen dat dit niet klopt. Toch denk je dat je een depressie hebt of iets anders anders ben je niet op deze pagina terecht gekomen daarom is het altijd goed om je klachten voor te leggen aan een psycholoog.

Kenmerken van een depressie

Je hebt veel verschillende kenmerken hoe je een depressie kan herkennen zoals de volgende klachten:

  • je bent de hele dag moe
  • prikkelbaar
  • emotioneel
  • slaapt slecht omdat je te veel piekert
  • je hebt nergens meer zin in
  • je bent vergeetachtig

Behandeling bij een psycholoog

Een depressie is heel goed te behandelen bij een psycholoog omdat die je een goede inzicht kan geven in je klacht. Dit wordt vaak gedaan met cognitieve gedragstherapie zo leer je onderscheid te maken tussen belangrijk en minder belangrijke dingen. We gaan positieve doelen stelen om zo een beter gevoel te krijgen voor jezelf. Je leren om te gaan met stress en hierop je gedrag aan te passen.

Heb ik een depressie?

Wij hebben een zelftest gemaakt op psyned.nl hier kan je een goede test doen die je een indicatie geeft of je mogelijk last hebt van een depressie. Doe de test nu!

Contact

Zoek je passende hulp bij jouw problemen of wil je advies waar je het beste terecht kan? Bel dan gerust met Psychologen Nederland op 085-4014720 of stuur een bericht via het contactformulier.